GÜNÜN SÖZÜ : Sevgide serbestlik saygıda mecburiyet vardır.

İnsanlığımdan Utandığım Andır O An!

İki gündür ev taşıma telaşından dolayı ne tv, ne gazete ne de internette gündemi / haberleri takip edememiştim.

Az önce internetten haberleri incelerken bot ile Yunanistan’a gitmeye çalışan Suriyeli bir çocuk İsmi Aylan… Denize düşüp, boğuluyor ve cesedi bodrum kıyılarına vuruyor.

Gözlerim doldu o an, insanlığımdan utandığım andı o an…

Bir an gözlerimin önüne kendi oğlum geldi. Onun bu hale düşmüş olmasını düşünmek bile çıldırttı beni.

Her ne kadar Suriyeli mültecilerin ülkemize ciddi zararlar verdiğini hatta ilerleyen zamanlarda bu zararların karşılanması için vatandaş olarak omuzlarımıza yük yükleneceğini savunsam da. Bu Suriyeli çocuğun hiç bir günahı yoktu.

Benim kadar, sizin kadar onunda yaşamaya hakkı vardı.

O sahilde yüzü koyun ellerini yanına uzatmış uyuyor gibiydi sanki. O fotoğrafı beynimin kare hafızalarından asla silmeyeceğim.

Aklıma Amerika’nın Vietnam’a attığı Napalm bombasından sonra çırıl çıplak bağırarak yolda koşan Kim Phuc geldi.

South Vietnamese forces follow after terrified children, including 9-year-old Kim Phuc, center, as they run down Route 1 near Trang Bang after an aerial napalm attack on suspected Viet Cong hiding places, June 8, 1972. A South Vietnamese plane accidentally dropped its flaming napalm on South Vietnamese troops and civilians. The terrified girl had ripped off her burning clothes while fleeing. The children from left to right are: Phan Thanh Tam, younger brother of Kim Phuc, who lost an eye, Phan Thanh Phouc, youngest brother of Kim Phuc, Kim Phuc, and Kim’s cousins Ho Van Bon, and Ho Thi Ting. Behind them are soldiers of the Vietnam Army 25th Division. (AP Photo/Nick Ut)

Çocuklar ölmemeli, yaşamalı ve büyüklerinin kirlettiği, mahvettiği bu dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için çalışmalılar.

Leave a Comment